Wie en wat is Gather?

Wie en wat is Gather?

Er komen steeds meer vragen over wie en wat GATHER nu precies is. Ook voor sommigen van onze makers is het nog steeds niet helemaal duidelijk. We zijn al weken van plan een folder te schrijven voor de winkel, en de tekst op de site aan te passen, maar elke dag is het weer avond voor je het weet… 

GATHER is het podium voor de kleinschalige maakindustrie. Voor al die nieuwe spannende merken en labels, productdesigners, ontwerpers en creatieve ambachtslieden. De plek waar zij kunnen schitteren. Met andere makers kunnen co-creëren. Fans kunnen verzamelen. Bekendheid kunnen vergaren. Een fenomeen kunnen worden.

 

ruit

 

Verkoop staat bij GATHER niet voorop. Er komt straks wel een centrale kassa, waar je spullen kunt afrekenen, en er komt zelfs een app. waarmee het publiek zelf direct aankopen kan doen. En als we nog een klein jaar verder zijn, komt er een complete online versie van het warenhuis GATHER, waar je vanuit de hele wereld kunt winkelen, maar het gaat bij GATHER dus niet primair over kopen.

 

sfeer3zww

 

Waar gaat het dan wel over? Over beleven. Indrukken opdoen. Geïnspireerd en verwonderd worden. Nieuwe trends ontdekken. In dialoog met de makers treden. Verkoop verstoort dat proces alleen maar, denken wij. En wanneer de makers reputatie verwerven, komt de verkoop vanzelf wel op gang. Nu nog via de site van elke maker zelf en straks dus via het online warenhuis GATHER.

Alle artikelen van de makers komen in de blurr. Plekken dus waar alles door elkaar staat. De context van de artikelen steeds weer anders zal zijn. En de komende tijd zullen steeds meer makers uitgenodigd worden daaraan mee te doen. Zich bij GATHER aan te sluiten. Onderdeel van de community te worden. Van de coöperatie. Er zullen ook altijd makers aan het werk zijn. En het liefst in wisselende samenstelling.

 

sfeer4

 

Daarnaast zijn er optredens, shows, workshops en manifestaties. Oftewel GATHER is een mix van warenhuis, museum, galerie, atelier, evenementenhal en showroom. Ook horecafaciliteiten zullen steeds meer ontwikkeld worden. Dus GATHER vandaag, is een andere GATHER dan GATHERmorgen of overmorgen. De spiraal gaat steeds verder omhoog.

Over 2,5 jaar willen we een warenhuis van wereldniveau hebben in de koepelgevangenis in Haarlem. Qua niveau vergelijkbaar met Story in New York. En waar we nu mee bezig zijn is de weg daarnaartoe. Met vallen opstaan naar het ideale concept toegroeien.

 

sfeer 2zww

 

Iedereen die GATHER kan en wil helpen en het niveau begrijpt waar wij naar toe willen is van harte uitgenodigd mee te denken, ons te helpen stappen voorwaarts te zetten. Zich bij ons aan te sluiten en helpen verder te groeien. Ook als organisatie. En de bezoekers worden uitgenodigd aan- en opmerkingen te plaatsen op de borden in de winkel.

Dat is dus GATHER

No Comments

Post a Comment

negentien − 1 =