Circulaire transformatie oude V&D Haarlem

Circulaire transformatie oude V&D Haarlem

De afgelopen dagen is de ontmanteling en wederopbouw van de oude V&D Haarlem begonnen. Net zoals het concept is ook onze aanpak hier anders. Om te beginnen hebben de deelnemers en vrijwilligers zich in verschillende teams ingedeeld die er samen voor zorgen dat de GATHER Experience ontstaat.
Inrichting, Styling, Communicatie, Beheer, Organisatie, Donaties en Events. Het Styling team met oa Gyda, Guido, Casey en Bernice kreeg als uitgangspunt mee dat er geen nieuwe materialen toegevoegd mochten worden. Dat betekent dat de intichting 100% circulair zal zijn. Alles wordt gemaakt van reeds in het pand aanwezige (rest)materialen.
Wanden worden verwerkt tot tafels, archiefstellingen tot eettafels en van pallets worden een tribune, bar en podium voor de evenementen gemaakt. Ja zelfs de schroeven worden opnieuw gebruikt….

 

Maar er gebeuren meer bijzondere dingen.
Omdat het gehele project met gesloten beurzen gerealisserd wordt is er een enorme behoefte aan vrijwilligers en donateurs. In tijd, materialen en geld. De eerste oproepen zijn geweest en hebben tot mooie resultaten geleid. Betrokken Haarlemmers die zijn komen schoonmaken, studenten van het Nova college die overtollige materialen afvoeren en een lokaal schoonmaakbedrijf dat machines ter beschikking stelt. Het meest bijzondere is wel de hulp vanuit de Koepel, onze beoogde “eindbestemming” en permanente huisvesting. In eerste instantie kwam er een groep vluchtelingen en nieuwe Nederlanders een ochtend helpen. Na hun bezoek aan de moskee kwam er nog slechts één terug. Maar wat voor een. Ibrahim is inmiddels onze held, bouwt er op los, leert ondertussen de Nederlandse taal en is niet meer weg te denken uit ons team. Geweldig!

 

Bijzonder om het sociaal kapitaal te voelen dat ontstaat als je open staat voor delen, samenwerken, samen leren en samen nieuwe waarde creëren. Trots op al onze deelnemers, vrijwilligers, fans en supporters

Fields marked with an * are required

1 Comment

  • Marinus

    10.07.2016 at 18:29 Beantwoorden

    Hergebruik ≠ circulair

Post a Comment

2 × een =