Alles aan Gather is nieuw en anders

Alles aan Gather is nieuw en anders

Gisteravond was de eerste ontmoeting van een groep internationale makers.

Zij vormen de voorhoede van de groep aanstormende ontwerpers, jonge merken, creatieve ambachtslieden en vernieuwende horeca-concepten die samen, met elkaar straks in het nieuwe warenhuis Gather het podium vinden waar ze kunnen schitteren.

 

Gather begint in een voormalig V&D pand. In Amstelveen of Haarlem, waarbij Haarlem onze duidelijke voorkeur heeft. Binnenkort is er uitsluitsel waar Gather zich zal vestigen. Waar ze haar deuren zal open. Optimisten zeggen overigens dat dat 1 juni zal zijn en de pessimisten hebben het over 1 juli. Maar beide data zal flink aanpoten worden.

 

Het warenhuis Gather wordt de totale blur. Een complete mix van unieke of in kleine oplagen vervaardigde artikelen, presentaties, manifestaties, shows, horeca, kunst en theater.

 

Alles aan Gather is nieuw en anders. De eerste maanden zal dan ook experimenteren worden. Met vallen en opstaan zal Gather langzaam maar zeker naar het ideale concept toegroeien. Waarbij het publiek steeds opnieuw wordt uitgenodigd mee te denken. Hun mening kenbaar te maken. Met elkaar het warenhuis van de toekomst vorm te geven. Een plek waar mensen van heinde en ver graag voor naar Haarlem (of Amstelveen) willen komen.

 

Uiteindelijk wil het warenhuis Gather over 3 jaar definitief neerstrijken in de koepelgevangenis in Haarlem. Architectenbureau Mecanoo heeft inmiddels een prachtig ontwerp opgeleverd, dat dit iconische gebouw alleen maar recht doet. Een grote aanwinst voor de stad zal zijn. Binnenkort zullen we deze ontwerpen openbaar maken.

 

Volgende week is er een tweede bijeenkomst. Met nog meer nieuwe makers. Tot we met genoeg zijn om die enorme ruimte te kunnen vullen. De coöperatie Gather haar ideale grootte heeft bereikt.

 

2 Comments

 • Mr A;-)

  29.04.2016 at 10:28 Beantwoorden

  ik hoor veel, ik zie veel, maar weinig bewegen daarom WELKOM ik GATHER het LEEFT!

  • danny van heusden

   29.04.2016 at 10:50 Beantwoorden

   Welkom Arthur. Goed te horen dat het bij jou ook leeft. We nodigen je graag uit voor onze volgende bijeenkomst. Lets gahter!

Post a Comment

twaalf + drie =