Gather gaat verder

Gather gaat verder

Na een legendarisch jaar in de oude V&D, is het tijd voor GATHER om een nieuwe weg in te slaan. Hudson’s Bay komt en wij gaan verder! Zondag 3 september is de laatste dag van onze pop up in de voormalige V&D Haarlem. Tot die tijd geven onze makers eenmalig korting. Ook organiseren we nog een paar leuke evenementen zoals GATHER Live op 25 augustus

 

Toekomst

Het vertrek uit de V&D geeft GATHER de ruimte om alle ervaringen en lessen te verwerken. De basis te leggen voor een duurzame toekomst. Want een ding staat vast, GATHER gaat door!
Er zijn mooie successen behaald en er liggen nieuwe kansen.

Het uitgangspunt is en blijft dat het versterken en de groei van de community (de mensen, de deelnemers) voorop staat. Door samen te werken, te delen, co-creeren en innoveren. De focus zal de komende maanden meer naar binnen gericht zijn.

 

Ontmoetingsplaats

We zijn op zoek naar een nieuwe, tijdelijke (kleinere) ruimte. Een plek waar de community elkaar in de tussentijd kan blijven ontmoeten en we de samenwerking en verbinding met de buitenwereld gericht opzoeken. Met Meetups, presentaties of optredens. Van Gather Live tot het Retail Innovatie Café. Daarnaast zijn er ook ideeen over een Gather on Tour (pop up). Daarmee zouden we een deel van de leegstand in het centrum actief kunnen invullen.

Weet of heb jij een plek voor ons, neem dan graag contact met ons op of stuur ons dan een mailtje join@thisisgather.nl
Oh ja, we hebben ook nog wat spullen op te slaan ;-).
Een tijdelijke opslagruimte van ongeveer 10 x 10 x 3 mtr zijn we ontzettend mee geholpen.

 

 

Terugblik

GATHER streek een jaar geleden neer in het oude V&D gebouw in Haarlem. Als podium voor de kleinschalige maakindustrie. Diverse ontwerpers, makers en merken presenteren en vertellen over hun bijzondere creaties en ambacht. Hun passie en ambitie.

GATHER biedt mensen de mogelijkheid hun talenten te ontwikkelen. Door samen te werken, kennis en creativiteit te delen. Zelfsturend. Ondersteund door zelfstandige professionals. Steeds meer ondernemers, bedrijven en instellingen ontdekken de mogelijkheden. En last but not least onze catering kwaliteiten. Zelfgebakken taarten, gezonde lunches en the best coffee in Town.

 

Ontmoet de makers. (foto Michel Mees)

 

Maar er gebeurde meer. Zo waren er exposities tijdens de Kunstlijn, vonden er diverse grote en kleine optredens plaats waaronder een gemaskerd bal en betoverden flamenco dansers de bezoekers in de kelder. Ook bedrijven en instellingen huren regelmatig een ruimte voor een symposium of breakout sessie, desgewenst met lunch, borrel of diner. Ook komen er geregeld studenten op bezoek voor een inspiratie sessie of leer/werk project. Sabrina Vermeulen organiseert maandelijks Gather Live. Muzikaal talent in een huiskamersetting. Tijdens de Haarlemse shopping night konden vermoeide shoppers bij GATHER even op verhaal konden komen met een massage, een free hug, een geleide meditatie of een liefdesadvies.

 

Optreden SAM’s Wijsje in de kelder

 

GATHER Live, iedere maand weer een feestje

 

Flexwerken of gewoon even tijd voor koffie en een goed gesprek (foto Michel Mees)

 

Jubileum 15 juli

 

Zaterdagmiddag 15 juli was het precies 1 jaar geleden dat Gather haar deuren opende in de voormalige V&D Haarlem. Dat werd gevierd met optredens van een aantal muzikanten waaronder leerlingen van het Coornhert Lyceum en de Haarlemse singer song writer Joost Dobbe. Daarnaast konden bezoekers kaarten drukken bij de mobiele drukkerij en leren hoelahoepen. Tevens presenteerden de makers een geheel nieuwe inrichting met meer ruimte voor maak- en  flexwerkplekken, kunst en cultuur.

 

15 juli 2017 viering 1 jaar pop up

 

Nu is het dus tijd om verder te gaan. Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe avonturen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en kom de komende weken nog gezellig even buurten!

2 Comments

Post a Comment

twee + 19 =