Gather Live – huiskamerconcerten in Haarlem

Gather Live – huiskamerconcerten in Haarlem

Na eerder al een aantal singer-songwriter optredens te hebben mogen faciliteren in samenwerking met Haerlemse Bodem werden we onlangs blij verrast met een aanvraag van Sabrina Vermeulen. Onderstaand een aantal mooie quotes uit een kennismakingsgesprek en passages uit de bijzondere mail die we van haar ontvingen en – uiteraard – met een volmondig “Ja graag” hebben beantwoord.

 

Mail Sabrina:

Enige tijd geleden ben ik bij jullie binnengewandeld en hebben we even kort gekletst over de huiskamerconcerten die ik in Amsterdam organiseerde. Omdat ik ondertussen al een jaar in Haarlem woon, en druk bezig was met afstuderen (kinderfysiotherapie), heb ik de organisatie van concerten op een laag pitje gezet. Echter, muzikanten blijven mij vragen wanneer ik hier weer mee begin. En ook de trouwe bezoekers van de concerten in Amsterdam trekken mij regelmatig aan mijn shirt. Zo langzamerhand ben ik gewend aan Haarlem en mijn nieuwe woon- en werkplek. Helaas is mijn huidige woning te klein voor het organiseren van concerten.
 
“Verhuisd naar Haarlem was is bang dat de organisatie van concerten definitief ophield. Een beetje melancholisch dacht ik terug aan de tijd in Amsterdam. Nooit meer zou ik zo’n geweldige locatie vinden; totdat mijn voeten over de drempel van Gather stapten…” 
 
 

In Amsterdam streefde ik naar het vinden van muzikanten die nog niet ontdekt waren bij het grote publiek. Echte muzikanten die schrijven vanuit hun hart en passie. Niet liedjes maken die het publiek wil horen, maar een verhaal vertellen. Ze openen een nieuwe wereld, waar jij, als je goed luistert, onderdeel van uit kunt maken. Muziek brengt mensen bij elkaar. Zet de toon op een feest en is essentieel tijdens festivals. Muziek is het medium dat door hun instrumenten en gevormde klanken een bepaalde emotie kan oproepen en daardoor een sfeer kan versterken.

 
Hattie Briggs (rechts) and Jasmine (foto: Sabrina Vermeulen)

Allereerst wat mij aanspreekt, is jullie concept. Geen massaproductie maar passievolle creatieven met hart voor hun werk. Niet gedreven door omzet maar door ambitie. Jullie streven naar een winkelbeleving in plaats van koopjesjacht. Bij zo’n beleving zou live muziek mooi kunnen aansluiten.
 
“Gather is een verhaal van makers. Met hun creatieve energie hebben zij het leegstaande V&D een nieuw leven gegeven. En het leeft! Het is geen winkel, maar een levend schilderij waarvan het decor constant verandert”.
 
Als bezoeker ben je onderdeel van dit verhaal, kun je in gesprek gaan met de makers en hun ideologie achter een ontwerp ontdekken. Geen koopjesjacht maar een beleving! En meer dan dat.
 

“Terwijl mijn lichaam nog resoneerde met de energie die bij Gather hing, hadden mijn voeten hun weg naar een medewerker al gevonden. Zo gemakkelijk kan het dus gaan als je de ingeving van je hart durft te volgen. Een goede mail was voldoende; het eindigde met de zin “welkom aan boord”.”

 

Ik zou het ontzettend leuk vinden om met jullie in contact te komen en de eventuele mogelijkheden te bespreken voor het organiseren van concerten. Ik verwacht er dan niks voor terug, behalve dan de geweldige avonden die er zullen komen! (daarvan ben ik overtuigd)
 
Muzikale groet,
Sabrina Vermeulen
 

Lilith Merlot (foto: Julia Mauget)

 
Haarlem is een bijzonder muziekpodium rijker: Gather Live.
Inmiddels heeft de eerste editie van Gather Live plaatsgevonden. Op vrijdag 17 maart was het eerst Lilith Merlot die in een zeer intieme setting aftrapte en een aantal prachtige nummers van haar debuut EP speelde.
 
Na een korte pauze – de onlangs gerestylde Gather Pop-up Bar was voor deze gelegenheid heropend – was de beurt aan Hattie Briggs en Jasmine. Net aangekomen uit de UK. Wat een ontzettend getalenteerde muzikanten! En wat een geweldig debuut van Sabrina. Wat heeft zij de lat hoog gelegd en wat zijn we blij dat we het podium van Gather samen met haar mogen delen.
 
Voor een overzicht van de muzikanten en de sfeer tijdens de huiskamer concerten in Amsterdam, verwijzen we je graag naar deze facebook pagina (voorheen was de naam Prinsengracht huiskamerconcerten).
 
Kun je niet wachten tot de volgende editie (vrijdag 14 april) of wil je nog eens rustig nagenieten van de artiesten? Dat kan op onze eigen Spotify playlist

 

3 Comments

 • Reuben

  08.06.2017 at 20:47 Beantwoorden

  Saved as a favorite, I really like your blog!

  • danny van heusden

   10.06.2017 at 14:57 Beantwoorden

   Thanks RReuben, daar worden we blij van. Hoop je nog vaker te zien en leuk als je Gather Live blijft volgen en in jouw netwerk deelt.

 • Marjorie

  16.06.2017 at 23:07 Beantwoorden

  Great line up. We’ll be linking to this excellent
  article on our site. Keep up the good writing.

Post a Comment

11 + 20 =