GATHER Live on Stage

GATHER Live on Stage

Afgelopen maandag was het dan zover. We mochten deelnemen aan de NV Haarlem. Tot aan onze tanden gewapend met flyers, geluksbandjes, A3 presentaties en camera waren we ruim voor aanvang present in de Philharmonie. In de Grote Zaal waar vanwege het grote aantal inschrijvingen de aansluitende netwerkborrel zou plaatsvinden, zochten we een mooie plek om ons materiaal te etaleren. Hierna begon het grote wachten en nadat iedereen ingecheckt was en de zaal in werd gedirigeerd kon de Talkshow beginnen.

 

Na een paar interviews met lokale ondernemers was de beurt aan @NienkevanGerwen, adviseur Retail en centrum management van adviesbureau BRO, en oeps, mijzelf… ?!! nog half worstelend met de microfoon werd ik, anders dan vooraf aangekondigd, gelijktijdig omgeroepen.

Nienke vertelde over leegstand, het veranderende stadshart en het belang van samenwerking tussen lokale overheid, vastgoed eigenaren en ondernemers. Ik haakte hier naadloos op in en bevestigde het belang van samenwerking en daarbij horende nieuwe business modellen (zie video). Tot mijn grote schrik hoorde ik al snel achtergrond muziek opstarten wat betekende, afknijpen… En ik had nog wel zoveel moois te melden. Over de merken, de locatie, de planning, het startup cafe, de planning… Voor ik wist liepen we alweer achter de coulissen. Enigszins bezorg of mijn verhaal wel voldoende was overgekomen aanschouwde ik het vervolg en zag voor de zoveelste keer de kapster met haar nieuwe salon in de picture gezet worden… niks geen vernieuwend businessmodel, samenwerking of kantelen. Nee knippen en plakken. Copy paste…

 

Bij de borrel bleek het gelukkig allemaal mee te vallen. Het optreden was kort maar krachtig en duidelijk. Wat ook bleek uit de vele ondernemers die mij aanschoten en complimenteerden,  uitnodigden mee te doen of op een andere manier samen te werken met Gather. Geweldig! Eind goed, al goed en een mooie ervaring rijker.

 

Speciale dank aan Jaime van Heusden, Tine Breen, Antoinette Rutte, Arthur Huis in ‘t Veld, Ap Noorden, Bea Peters, Niels Rehe, Martijn Franzen, Annet Kroll, Nienke van Gerwen, Ruud Meijer, Ellen van der Vossen, Jaap Sluijs en Fred Postma.

No Comments

Post a Comment

zeven + 9 =